momentum logo

Sliter du med

treningsmotivasjon?

Her er en artikkel for deg som sliter med

treningsmotivasjon

Treningsmotivasjon

en innføring

Etter å ha lest denne artikkelen ønsker vi at du sitter igjen med kunnskap som du vil ha bruk for i tiden fremover.

Mange er ofte motivert, men merker at treningsmotivasjonen dabber av etter en stund.

Kjenner du deg igjen? Dette er du ikke alene om.

Paradokset er at folk slutter med treningen rundt den tiden treningen begynner å gi resultater, nemlig etter 6-8 uker. Ca. 20% av menneskene i Norge er medlem på et treningssenter, men av denne gruppen er det bare 1/6 som klarer å holde på faste treningsvaner gjennom et år. Dette tilsvarer 1 av 30 personer av hele den norske befolkningen. Det er altså mange som ikke får oppleve den positive helseeffekten trening kan gi. Dette ønsker vi å gjøre noe med. 

Trening er litt som tannpuss. Det er ikke den ene gangen du pusser tennene som hindrer hull og karies. Det er summen av all tannpuss! Samme gjelder for trening. Det er ikke den ene økten du trener godt, men summen av alle øktene dine som har noe å si. Kontinuitet er nøkkelen virkelig har noe å si for å oppnå de endringene du ønsker. Større muskler? Du trenger kontinuitet. Bedre kondisjon? Du trenger kontinuitet. Ned eller opp i vekt? Du trenger kontinuitet. Dette gjelder det meste i livet. Alt handler om å gjøre det ofte nok over en lengre periode.

Alle kan slite med motivasjon til tider, derfor er det viktig å finne den treningen man synes er gøy.

bilde som øker din treningsmotivasjon

Vi som personlige trenere møter mange som drømmer om store mål med treningen, men som ikke helt klarer eller forstår hvordan jobben ser ut i lengden. Vi mennesker har en tendens til å overvurdere hvor mye vi får gjort på 1 år, men undervurderer hvor mye vi får gjort på 5 år.

Hvordan kan du få mer kontinuitet i treningen?

–   Skaff deg en treningspartner

–   Bruk en PT

–   Fokuser på det som gir deg glede

–   Planlegg når du skal trene, og pakk baggen på forhånd

Om du ønsker å oppnå noe, må det gi mestring og verdi. Hva som er gøy, er relativt. De fleste av våre kunder har nå kommet til det punktet at de kjenner at kroppen og hode klarer mer. Øvelser som tidligere var tunge, er nå enklere. Så hva er egentlig hemmeligheten? Når treningsmotivasjonen blir satt på prøve, er vi her for å hjelpe deg med å dra lasset.

Jon Ivar trener en eldre dame. han er spesialist på skadeforebyggende trening