momentum logo

jon-ivar smiseth

jon ivar smiseth poserer og smiler til kameraet

Kontaktinformasjon - Jon-Ivar Smiseth

Utdanning

Jon-Ivar har en Bachelorgrad i Idrettsvitenskap fra NTNU og er i tillegg utdannet Fysioterapeut med autorisasjon fra HiST. PT utdanningen tok han gjennom SAFE Education og har Rehab-Trainer og trening for seniorer gjennom AFPT. Dette er videreutdanninger han også underviser i.

Erfaring

Foruten å hjelpe mennesker med aktivitet og glede siden 14-årsalderen har jeg levert over 10.000 PT-timer og holdt kurs, undervisning og foredrag gjennom AFPT og NIH. Jeg eier i dag halvparten av Momentum Trening og har her ansvaret for den daglige driften av senteret.

Spesialisering

Rehabilitering: Min ytterste kompetanse er uten tvil å hjelpe mennesker som sliter med smerter og vondter med å lykkes med trening. Alle kommer til å oppleve motgang i form av vondter igjennom livet og det skjer oss alle. Min oppgave i denne situasjonen er å tilpasse treningen og aktiviteten til totalbildet til kunden. Å manøvrere en kunde gjennom urolig sjø er kanskje noe av det jeg liker aller aller best med yrket!

Nybegynnere: Min kompetanse omkring smerter og skader er ofte en trygg havn for mine kunder og gjør meg i stand til å møte kunder med spesielle behov ganske tidlig i treningen. Jeg tetter gapet mellom inaktivitet og aktivitet, mellom utrygt og sikkert. I likhet med mine kolleger har jeg alltid helsen i sentrum og treningen skal ikke bare være fysisk bringende, det mentale og sosiale er minst like viktig!

Seniorer: En seniors helse kan være enkel og/eller sammensatt. Fordelen er at uansett alder er responsen på treningen god, og da må vi bare finne hvor skoen trykker for at du skal ha det best mulig og stake ut kursen derifra.

Motivasjon

Motivasjon kommer og går. Slik er det for oss alle! Min oppgave derimot er å løpe sammen med deg når du er motivert og trekke deg med meg når det butter i mot.

Jeg har to prinsipper som grunnlag for all trening og fremgang. For det første skal det være gøy. For det andre må du ha kontinuitet. Kombinerer du disse kan du klare hva som helst!
Hva som er gøy for deg finner vi ut sammen og kontinuiteten oppnår du gjennom stadig mestring og bare ved å møte opp på trening!